April 6, 1992

M. W N Hall

Associ at e Petrol eum Engi neer
Donre Pi pel i ne Cor poration

Pl aza Center (ne

P. O Box 1430

lowa Cty, A 52244-1430

Dear M. Hall:

This is in response to your letter of Novenber 7, 1991, concerning

t he recordkeeping requirenments of ?195.404(c)(3). The letter asks
whet her magnetic nedia (conputer hard drive or diskettes ) nmay be
used in place of hard copies to record and maintain the required
records.

Section 194.404(c)(3) requires that each operator maintain a record
of each inspection and test required by Subpart F. Records nust be
maintained for at least 2 years or until the next inspection or
test is performed, whichever is longer. Section 195.404(c((3) does
not prohibit operators from maintaining the required records on
magnetic nedia. Al so, original hard-copy (paper) records need not
be retained after their conversion to nmagnetic nedia. However ,
like the original hard copy records, magnetic nedia records nust
contain sufficient information to conply with the recordkeeping

requi rements of ?195.404(c)(3).

W trust that this adequately responds to your request. W are
sorry we were not able to answer your |etter sooner. However ,
pl ease let us know if we can be of further assistance.

Si ncerely,

/ si gned/

Cesar De Leon
Director, Regul atory Prograns
Ofice of Pipeline Safety
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